آموزش آش مخصوص صبحانه

شروع موضوع توسط Nazanin ‏10/10/15 در انجمن غدا های رژیمی

  1. Nazanin

    Nazanin Moderator عضو کادر مدیریت

    ارسال ها:
    16,244
    تشکر شده:
    60
    امتیاز دستاورد:
    38
    9a344b6045b4b15883e1c4dd14938a77.jpg

    پختن و تجربه خوراکی های شهرهاي مختلف، در مسافرت بسیار لذت دارد. مثلا وقتي به شيراز می رویم، به‌ جز ديدن مکانهای دیدنی و تماشایی شيراز، خوردن خوراکی های مخصوص آنجا و از همه مهم‌تر آش سبزي مشهور شيراز هم براي‌مان شادی و شوق به‌وجود مي‌آورد. ‌آش سبزي به‌عنوان صبحانه با نان سنگك داغ و پيازداغ طلايي و خوش‌رنگ را حتما امتحان كنيد.


    بله تعجب نكنيد، اين ‌آش معمولا براي صبحانه ميل مي‌شود. اگر شما هم از اين شهر فاصله دارید و هوس اين ‌آش خوش‌رنگ و بو را داريد، همين حالا دست به‌كار شويد و عطر و بوي شهر شاعران را به خانه‌تان بياوريد:




    مواد لازم برای4 نفر:

    • گوشت گوسفند: 300 گرم
    • حبوبات (عدس و نخود و لوبيا چيتي): 200 گرم
    • پياز: دو عدد متوسط
    • برنج نيم‌دانه: دو پيمانه پلوپز
    • سبزي تره: 150 گرم
    • سبزي ترخون: 100 گرم
    • آب: دو ليتر
    • نمك و فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
    طرز تهیه:

    1. يك پيشنهاد براي آن دسته از عزيزاني كه با هضم حبوبات مشكل دارند، اين است كه «حبوبات را به مدت يك شبانه‌روز در آب بخيسانند و در اين فاصله سه‌بار آب حبوبات را عوض كنند، با اين كار بيشتر نفخ حبوبات گرفته مي‌شود.»


    2. لوبيا چيتي، عدس و نخود را خيس كنيد، سپس آنها را بپزيد و كنار بگذاريد (يادتان باشد هنگام پخت، به حبوبات نمك اضافه نكنيد چون سفت مي‌شوند و زمان پخت‌شان افزايش مي‌يابد).

    3. برنج را هم با مقداري آب بپزيد تا حسابي باز شود و لعاب پس دهد.

    4. گوشت را به همراه پياز، زردچوبه، فلفل و دو ليتر آب بپزيد و كنار بگذاريد.

    5. نيمي از حبوبات را به همراه گوشت پخته شده و برنج بكوبيد. حالا مواد كوبيده شده و بقيه حبوبات و سبزي‌هاي خرد شده را به آب گوشت اضافه كنيد (براي اين ‌آش لازم نيست سبزي‌ها را خيلي ريز خرد كنيد). در ديگ را ببنديد و اجازه دهيد ‌آش جا بيفتد و هر از گاهي هم بزنيد تا ته نگيرد، اگر آب‌ آش كم بود مقداري آب داغ به آن اضافه كنيد. در آخر هم نمك‌ آن را اندازه كنيد و بعد از 10دقيقه از روي حرارت ‌برداريد و در ظرف دلخواه ريخته و با پياز داغ آن را سرو كنيد.

    آش پر خاصيت

    – از آنجا كه حبوبات و سبزيجات آش داراي فيبر زيادي هستند، به كاهش يبوست كمك مي‌كنند.

    – در صورتي كه فشارخون بالا داريد تا آنجا كه ممكن است شويد ‌آش را بيشتر بريزيد و از ميزان گوشت آن كم كنيد.

    – اگر اضافه‌وزن داريد ‌آش را با حداقل روغن تهيه و سرو كنيد و تا آنجا كه ممكن است حبوبات آن را نكوبيد، چون مقدار آن زياد مي‌شود و حجم بيشتري از آن را در يك وعده ميل خواهيد كرد.

    – استفاده از گوشت، براي همه گروه‌هاي سني و مخصوصا بچه‌ها، خانم‌هاي باردار و سالمندان توصيه شده است. تا آنجا كه ممكن است گوشت را به همراه استخوان در‌ آش بريزيد تا علاوه بر پروتئين موردنياز، مقدار زيادي آهن و ويتامين 21B هم وارد بدن‌تان شود و اين خواص براي كساني كه كم‌خوني دارند بسيار مفيد است.

    – ازجمله حبوباتي كه در بعضي آش‌ها استفاده مي‌شود ماش است. اين حبوبات ضدچربي خون است و اسيد فوليك زيادي دارد. پس در استفاده از آن كوتاهي نكنيد.

    – در صورتي كه مشكل گوارشي داريد تا آنجا كه ممكن است آش را رقيق‌تر درست كنيد و به همراه آن از كمي روغن زيتون استفاده كنيد.

    – در صورت تمايل از نعناع داغ براي سرو‌ آش استفاده كنيد، زيرا نعناع ضدنفخ است و استفاده از آن به همراه‌ آش، براي كساني كه با هضم حبوبات آش مشكل دارند، بسيار مفيد است.

    ضرب‌المثل‌هاي آشي

    – آش كشك خالته، بخوري پاته، نخوري پاته

    – آشپز كه دوتا شد ‌آش يا شور می‌شه يا بي‌نمك

    – آشي برات بپزم كه روش يه وجب روغن باشه

    – آش با جاش

    – آش نخورده و دهن سوخته

    – هر چقدر پول بدي همون قدر ‌آش مي‌خوري

    – كاسه داغ‌تر از آش

    – تا هست، همين ‌آش و همين كاسه است

    – آش دهن‌سوزي نيست

    – صنار بده‌ آش، به همين خيال باش

    lمنبع : مجله سیب سبز