از شیر گرفتن کودک

309 بازدید
سوال شده مرداد 12, 1396 در کودک و نوجوان توسط طرفدار
با سلام وخسته نباشید .وآرزوی اوقات خوش

پسری 20 ماهه دارم که از شیر مادر تغذیه نمی شود ووابسته به شیشه ی شیر است .از چه زمانی وچگونه برای رفع این وابستگی واز شیرگرفتن اقدام کنم

1 پاسخ

پاسخ داده شده مرداد 12, 1396 توسط qasdi
باسلام
خداحافظی با شیر مادر نخستین قدم برای مستقل شدن و اجتماعی شدن کودک است

 صبر را تمرین کنید 
از شرایط روحی بسیاری از کودکان در دوره قطع شیردهی می توان به بهانه گیری ها و لجبازی ها اشاره کرد. در این دوران تمرین صبر کنید و به جای استفاده از ابزارهای تنبیهی حواس بچه ها را پرت کنید و تفریحات او را بیشتر کنید.

قبل از شیر گرفتن کودک ، میل غذایی را در او تقویت کنید 
قبل از شروع سعی کنید میل غذایی کودک را تقویت کنید تا به خوردن انواع غذاها، شیر پاستوریزه، استفاده از نی و... بیشتر انس بگیرد و بتوانید نیاز غذایی او را رفع کنید. اغلب باید 5وعده غذایی قبل از شروع به از شیر گرفتن برای بچه ها وجود داشته باشد اما تشخیص خاص پزشک کودک تان را هم جویا شوید.

زمان های خوش خلقی کودک را بشناسید 
اولین مرحله حذف را از زمان های غیراصرار بچه شروع کنید. اغلب، صبح ها یا ظهرها بچه ها کمتر برای خوردن شیر اصرار می کنند.شما باید وعده خاص فرزندتان را بشناسید تا شروع کم حساسیتی برای قطع وابستگی داشته باشید. اگر اغلب در زمان و مکان خاصی به کودکتان شیر داده اید، در این دوران نظم گذشته تان را به هم بزنید.برنامه ریزی قطع دوران شیردهی را در مرحله اول به روزها موکول کنید و در آخر به شب ها برسانید.

کودک را در آغوش بگیرید 
 آغوش شما جبران نیاز عاطفی او است و نگرانی های او را کم می کند. نگران نباشید فیلش یاد هندوستان نمی کند. اما هرچه می توانید کودک تان را از دیدن صحنه شیر خوردن دیگر بچه ها  دور نگه دارید.

جهت از شیر گرفتن کودک، از همسرتان کمک بگیرید 
از همسرتان بخواهید وقت بیشتری را با فرزندتان بگذراند. در دورانی که قصد دارید کودک را از شیر بگیرید، از او بخواهید به کودک غذا بدهد یا وقت هایی که شیر می خواهد، او را در آغوش بگیرد و بیرون از خانه ببرد. پدر می تواند شب ها فرزندتان را بخواباند و در کنار او باشد.

یادمان باشد 
عشق و علاقه بی ریای کودک به مادر برای رفع نیازهای عاطفی و روانی و رسیدن به آرامش وجود دارد اما رفتار غلط مادر در ارتباط با این موضوع و نحوه از شیر گرفتن کودک ممکن است در ظاهر نتیجه بخش باشد و کودک دیگر شیر مصرف نکند اما باعث برهم خوردن حوزه روانی وی می شود و اختلالاتی چون وسواس، پرخاشگری، گاز گرفتن و... در رفتار وی ایجاد می شود. این فرآیند باید به طور تدریجی انجام شود و در یک دوره یک ماه تا ٤٥ روزه، به کودک فرصت دهیم تا بتواند با این موضوع کنار بیاید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...