درون گرایی عدم برقراری ارتباط

466 بازدید
سوال شده اردیبهشت 20, 1394 در ارتباط توسط .نسیم
سلام وقت بخیر من نسیم 32ساله فوق لیسانس مدیریت از بچگی مشکل برقراری ارتباط داشتم کمر رو خجالتی 32است که برای من معضل شده در دوران دانشجویی موقع ارایه درس مشکل داشتم به طوری که همه متوجه می شدند تا کنون نتوانستم راه حلی بیابم ایا با توجه به سنم می توانم این مشکل را حل کنم لطفا راهنمایی بفرماید

1 پاسخ

پاسخ داده شده اردیبهشت 20, 1394 توسط qasdi
باسلام بانو

مؤثرترین روش‌های درمان:
1. تقویت خودپنداری مثبت و خودباوری؛ یعنی سعی كنید نگرش و دید مثبت نسبت به خود داشته باشید. جنبه‌های مثبت خود را بیشتر در نظر بگیرید. اگر فكر می‌كنید كه در روابط اجتماعی و صمیمی شدن با دیگران ناتوان هستید، مطمئناً در قبال آن نقاط قوّتی نیز دارید، فهرستی از نقاط قوت خود تهیه نمایید و همیشه به دفعات به آنها توجه كرده و آرام‌آرام سعی در تقویت آن داشته باشید.
2. واژه‌ها و جملات منفی ؛ نظیر «من فرد ناتوانی هستم»، «نمی‌توانم با دیگران رابطه صمیمی برقرار كنم» و... را هرگز بر زبان نیاورید. بعد از این سعی كنید این جملات را تكرار كنید. «من می‌توانم فرد موّفقی باشم»، «من می‌توانم دوستان خوبی داشته باشم و رابطة صمیمانه با آنها برقرار كنم. این جملات را دایم تكرار كنید، حتی در مواقعی كه در جمع دوستان هستید. این جملات در ذهن خود مرور كنید.
3. همیشه و به خصوص در مواقعی كه در جمع دوستان هستید؛ تبسمی بر لب داشته باشید! لبخند زدن و متبسم بودن باعث آرامش درونی و بهبود روابط اجتماعی شما می‌شود.
4. سعی كنید در برقراری ارتباط با دیگران ابتكار عمل را به دست بگیرید. هنگامی كه در جمع دوستان هستید، سؤالی بپرسید، نظر خود را راجع به موضوعی ابراز نمایید، احوال آنها را جویا شوید و...
5. كوشش كنید كه بیش از حدّ گرفتار آداب و رسوم و تعارف و تكلّف نباشید و این البته به تمرین‌های اولیه نیازمند است. قدم ابتدائی را بردارید. آداب و رسومی كه به روشنی بی‌محتوی بوده و دست و پاگیر هستند را كنار بگذارید و آرام‌آرام به سراغ بقیه این نوع آداب بروید. بسیار راحت و ساده و بی‌تكلیف با دیگران ارتباط برقرار كنید. از كلمات و جملات ویژه كه از گفتن آنها احساس خجالت می‌كنید، جداً پرهیز كنید.
6. اگر در برخوردهای مستقیم و رو در رو با دیگران احساس خجالت می‌كنید و نمی‌توانید نظرات خود را به خوبی بیان كنید، با دوستان‌تان تلفنی صحبت كنید.
7. سعی كنید همیشه ظاهر ساده و آراسته داشته، در سلام كردن به دیگران پیشقدم باشید. با افراد غریبه در مغازه، اتوبوس، كتابخانه، پارك و... صحبت كنید. و شما خود در برقراری ارتباط و شروع صحبت با دیگران، با رعایت ادب و كلمات و رفتار مطلوب اجتماعی پیشگام باشید.
8. با اشخاص مختلف، اعم از كوچك و بزرگسال وقت ملاقات بگذارید، سعی كنید برای هر ملاقات چیزی برای گفتن یا نشان داشته باشید. مثلاً می‌توانید برای این كار كتاب و مجله‌ای جدیدی را بخوانید و اطلاعات خودتان را بیشتر كنید. در امور سیاسی و اقتصادی جامعه، معلومات بیشتری كسب كنید، خاطرات و تجارب جالب خود را مرور كنید و برای بازگویی آنها در جمع دوستان‌تان آمادگی داشته باشید. در این صورت هم دوستان تازه‌ای پیدا می‌كنید و هم احساس خجالت و كمرویی شما از بین می‌رود.
9. همیشه با مقدمه‌ای كوتاه و جالب صحبت خویش را آغاز كنید، و ارتباط چشمی‌تان را حین سخن گفتن به‌طور كاملاً واقعی با دوستان خود، حفظ كنید.
10. به هنگام گوش دادن به سخنان طرف مقابل، سعی كنید همواره شنوندة فعالی باشید و با دقت كامل به صحبت‌های وی گوش دهید. به هنگام لزوم سؤالاتی مطرح كنید، و دربارة دیدگاه‌های گوینده اظهار نظر كنید و توضیح بیشتری بخواهید.
-در پایان خاطر نشان شود که اگر کمرویی توسط خود فرد قابل رفع نباشد حتما باید با رواندرمانی و مشاوره روی آن کار شود.زیرا کمرویی ریشه در عوامل دیگر شخصیتی مثل عزت نفس ضعیف دارد.تا عزت نفس یا همان حرمت ذات تغییر نکند در کمرویی شما تغییری ایجاد نخواهد شد.

موید باشید...

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...