همسایه بد

362 بازدید
سوال شده اردیبهشت 13, 1394 در عمومی توسط نازنین

سلام وخسته نباشید    من و همسرم منزل قبلی خود را به خاطر مزاحمتهای همسایه بالاییمون و سرو صدای بی اندازشون فروختیم و حالا در ساختمان جدید هم باز همون مشکل رو داریم و وقتی تذکر دادیم گفتن ناراحتید برید خونه شخصی بخرید ما در دو ملک محترمانه تذکر دادیم ولی متاسفانه فرهنگ ندارن

حالا سوال دارم که چه کنیم؟ در صورتی که نخواهیم درگیر بشیم و اعصابمون راحت باشه   چون از ساختمون قبلیمون خاطره خوبی ندارم و با کوچکترین صدایی اعصابم به هم میریزه

با تشکر

1 پاسخ

پاسخ داده شده اردیبهشت 13, 1394 توسط qasdi
باسلام خدمت شما
سعی نمایید بهترین راهکار را در پیش بگیرید تا بهترین نتیجه رو بگیرید:

۱) از تفاوت ها نگویید؛ از شباهت ها بگویید: قبل از اینکه هر حرکتی انجام بدهید، درباره همسایه تان تحقیق کنید و سعی کنید به جای اینکه نقاط تفاوت تان را پیدا کنید (مثل سطح درآمد و بافت فرهنگی و خانوادگی و ...) نقاط مشترکی با او بیابید. مثلا بحث تان را این گونه آغاز کنید:

بدموقعی که مزاحم تان نشدم! دختر هایتان به مدرسه رفته اند؟ من هم مثل شما دو دختر دارم...
شما هم از مغازه سر کوچه خرید می کنید؟ به نظرتان قیمت ها افزایش یافته؟
۲) دوباره فکر کنید؛ شاید مشکل از جانب خودتان باشد: قبل از زدن درب خانه همسایه به خودتان بگویید: «شاید این من هستم که پایم را از گلیم خودم درازتر کرده ام»؛ این موضع خیلی وقت ها حقیقت دارد و ما متوجه آن نیستیم، در حالی که خیلی راحت می توان موضوع را برای فرد بی طرفی تعریف کرد و نظر او را در این باره پرسید. مثلا با خودتان فکر می کنید صدای موزیک همسایه بغلی خیلی بلند است، در حالی که این دیوارهای خانه است که خیلی نازک است و صدای تلویزیون شما هم به راحتی به آن سوی دیوارها می رود یا آشغال هایی که جلوی در حیاط خانه شما آمده را کسی نیاورده، بلکه باد آنها را خودش تا آن جا کشانده!

۳) مشکلات تان را بنویسید: تمام موادی که موجب بحث و درگیری شده را از اولین مورد تا آخرین مورد با جزییات شرح دهید و سعی کنید در حالتی این کار را انجام دهید که مشوش و عصبانی نیستید. این کار چه کمکی به شما می کند؟

به ذهن شما نظم و ترتیب می دهد، وقتی با همسایه تان روبه رو می شوید چیزی را ناگفته باقی نمی گذارید و گاهی وقت ها متاسفانه در رفتار و گفتار همسایه تان چیزی پیدا می کنید که می تواند در قانون به عنوان جرم شناخته شده باشد و با این کار شما امتیازی در دست دارید.

۴) با او ارتباط برقرار کنید: این پله بهترین راه برای حل مشکلات در این موقعیت است. بحث کردن درست می تواند راه حل بسیاری از سوءتفاهم ها باشد. شاید همسایه تان اصلا متوجه اشتباه اش نبوده یا نمی دانسته با این کار به شما آسیب می زند! وقتی با همسایه تان در این باره صحبت می کنید، ممکن است چند حالت اتفاق بیفتد:

۱) معذرت خواهی کرده و کار اشتباه خود را جبران کند. خیلی وقت ها آنها متوجه اشتباه بودن کار خود نیستند. مثلا خرده های سفره خود را از پنجره به بیرون می ریزند بدون اینکه بدانند آنها وارد خانه شما می شوند. یا وقتی تراس خانه شما را می شویند باعث می شوند لباس های شسته شما که روی بند آویزان است خیس و کثیف شود. در این حالت شما در موقعیت خوبی قرار دارید چون همسایه تان آدم بامنطقی است و نخواسته، آگاهانه موجب آزار شود.

۲) او بر کار اشتباه خود سماجت می کند. مثلا می گوید: «به من چه ربطی دارد که شما لباس هایتان را در تراس خانه تان خشک می کنید، یا من این کار را نکرده ام! اگر این حالت پیش آمد و مشکل حل نشده باقی ماند. شما باید از کس دیگری کمک بگیرید. مثلا با همسایه های دیگر متحد شوید و همگی به آنها اعتراض کنید یا اگر مستاجر هستند به صاحب خانه بگویید و اگر صاحب خانه هستند، به مدیر ساختمان بگویید.

۵) نامه ای بنویسید: اگر به خاطر درگیری لفظی یا عصبانیت حرف های تان با همسایه نیمه کاره ماند، می توانید نامه ای با تمام جزییات در کمال آرامش و مودبانه بنویسید. اگر تخته اطلاعات در ساختمان دارید این نامه را روی آن نصب کنید یا به مدیر ساختمان بدهید تا به فرد مذکور بدهد یا از صاحب خانه بخواهید که این کار را انجام دهد. در این نامه اگر نقض قانونی هم در رفتار همسایه دیدید، ذکر کنید اما حواس تان باشد ذکر موارد قانونی به معنای تهدید نیست و حتما این موارد قانونی باید با رفتار فرد تناسب داشته باشد نه اینکه از عقاید شخصی و گرفتاری های دیگری سرچشمه بگیرد.

۶) کمک بگیرید: اگر احیانا کار به شکایت رسید حتما از یک حقوق دان کمک بگیرید

موید و موفق باشید..

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه اردیبهشت 13, 1394 توسط ده باشیان
بسیار عالی

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...