چگونه با اين وضعيت شاد و مثبت باشم؟

284 بازدید
سوال شده دی 14, 1394 در ازدواج و طلاق توسط صنم
سلام

زني ٣٠ ساله ام با مدرك كارشناسي ارشد.

مي خواهم انساني با حال خوب و انرژي مثبت باشم. دلم ميخواهد هر وقت از خواب بيدار مي شوم انرژي و انگيزه مثبت و اعتماد بنفس بالا داشته باشم. ولي بسياري از اوقات اينطور نيست.

از چند ماه پيش كه ازدواج كرده ام احساسات منفي در من بيشتر از قبل شده. قبل از ازدواج هميشه آرزوي يك زندگي زناشويي موفق و عاشقانه را داشتم. با همسري كه مرا اينگونه بپذيرد و ضعف هاي مرا ناديده بگيرد. اما اينطور نشد. انتخابي كردم كه باعث شده حساستر بشوم و ضعفهايم بيشتر به چشم ام بيايد و چيزهايي را كه قبلا ضعف نمي دانستم، حالا تبديل به ضعف شود. كمي احساس آزردگي دارم. از جدال دروني مدام با افكارم و اينكه يادم باشد اينكار را انجام دهم يا الان اينطور حرف نزنم يا نكند اين كار اشتباه باشد و از اين قبيل افكار.

يكي از دلايل اش راهم مي دانم. همسرم مرد نسبتا حساسي است كه بر رفتار من حساس است و اين من را آزار مي دهد، مني كه تا قبل از ازدواج سعي داشتم خود را به بي خيالي بزنم تا نكند احساس بدي نسبت به خيلي چيزها پيدا كنم.

 اين را هم بگويم كه من شخصيت وابسته اي دارم؛ كلام و حالت نگاه و رضايت همسرم برايم از همه چيز پررنگ تر است. بيشتر وقت ها نياز به تصديق مثبت دارم و اينكه مورد توجه واقع شوم. ولي همسرم مرد نسبتا ايرادگير وحساسي است و خيلي از وقتها وقتي كاري بر وفق مرادش نيست يا من و خانواده ام آنطور كه توقع دارد رفتار نمي كنيم، تاثيرش را بر او ميبينم و از او بازخورد منفي مي گيرم. او اغلب كلام رك و گزنده اي دارد و  برخي از واكنش هايش مرا عصباني يا رنجور و گريان مي كند و گاه به شدت به هم پرخاش مي كنيم. تا جايي كه حرف جدايي هم مي زنيم. بعد از اين اغلب خودم را مقصر مي دانم و آرزو مي كنم كاش فلان عكس العمل را نشان نمي دادم تا كار به اينجا نرسد.

در اين شرايط احساس بدي نسبت به خودم و او و زندگي زناشويي ام پيدا مي كنم. مدام در درونم احساس ندامت از اين ازدواج مي كنم و گاه حسرت برخي ازدواج هاي ديگر را مي كشم. حالاديگر مي دانم كه براي من بهتر بود كه با فردي بيخيال تر و مثبت تر و كسي كه مرا همينطور كه هستم قبول داشت، ازدواج مي كردم. تلاش براي كامل شدن و وسوسه پيشرفت مرا در دام حرفهاي كمال گرايانه و گاها منطقي او انداخت و باعث شد به او قول تغيير و بهبود دهم. اما اين بجز در برخي موارد برايم سودي نداشت. براي نمونه او از من توقع پيشرفت و مديريت امور را دارد در حالي كه من ترجيح مي دهم كسي مرا هدايت فكري كند. معمولا انگيزه كافي براي انجام كارها و قدم گذاشتن براي پيشرفت كردن بخصوص در حيطه شغلي ندارم و نياز دارم او به من انرژي بدهد كه اين هم او را آزار مي دهد. يا توقع دارد بين او و خانواده ام بيشتر طرف او را بگيرم، اما با توقعات و حرف هاي گاه آزاردهنده اي كه در باره آنها ميزند مرا در جبهه مخالف اش قرار مي دهد و با عث ميشود حس بدي پيدا كنم.

واقعيت اين است كه سطح توقع من و او در خيلي از موارد يكسان نيست.

احساس مي كنم وضعيت زندگي ام نسبت به قبل از ازدواج از بسياري جهات نزول كرده؛ براي مثال. از شغلم بيرون امدم تا خودم شغلي راه بياندازم كه فعلا مقدور نشده و همچنين مجبور شديم از خانواده ام دور شده و به شهر او براي زندگي بياييم. همه اينها و چيزهايي ديگر و بخصوص كم توجهي كلامي يا رفتاري همسرم در مواقعي كه رابطه گرمي با من ندارد ، از من موجودي حساستر ساخته. با اندكي بي توجهي يا كلام منفي از طرف او اشك چشمانم را مي گيرد و شرايط زندگيم مرا به سمت خودخوري و افكار اغلب منفي سوق داده. مي دانم كه من در برخي از موارد آنطور كه او مي خواهد نيستم و يكي از شروط ازدواجمان همين كامل شدن و بهتر شدن بود كه در برخي جهات اتفاق نيفتاد.

و خود مي دانم كه عزت نفس بسيار بالايي ندارم كه اگر داشتم با او ازدواج نمي كردم.

و اين را ميدانم كه انسان با اعتماد به نفس پايين با هر فرد ديگري هم ازدواج كند مشكلاتي خواهد داشت.

صنم
دارای دیدگاه دی 14, 1394 توسط بی نام
شما شخصیت بسیار حساسی دارید و دارای اعتماد به نفس فو ق العاده پایینی هستید  و این باعث شده که حتی خیلی چیزهای ساده را در زندگی سخت بگیرید و انرا برای خود یک مشکل جلوه دهید،به جای اینکه انقدر احساسی با همه ی این مسائل روبه رو شوید کمی هم منطقی فکرکنید و این را هم بدانید که در طی یک یا دو سال اوایل زندگی مشترک همه مشکل دارند و اختلاف نظرهای زیادی بین زوجین وجود دارد و این کاملا طبیعی است،زوج های موفق کسانی هستند که این مشکلات را با همفکری هم و صحبت کردن با هم حل کنند نه اینکه تا مشکلی پیش امد از زندگی خود ناراضی شوند و حرف از جدایی بزنند،شما هم به جای اینکه غصه بخوری و زندگیتان را با دیگران مقایسه کنی،به فکر بهبود و بهتر شدن زندگی خودتان باش.
یک روز که همسرت حال خوبی دارد و به قول معروف سرکیفه بشین و منطقی بدون گریه و زاری و داد وفریاد باهاش صحبت کن و همه ی این چیزهایی رو که نوشتی بهش بگو بعد به اون هم اجازه بده تا حرفاشو بزنه و بعد از اون باهم یه نتیجه گیری کلی کنید و اگر اون عیبی داره عیباشو بپذیره و برطرفشون کنه و اگر شما هم عیبی داری اون رو بپذیر و برطرفشون کن،اگر نتوانستید با صحبت کردن به نتیجه ای برسید ازش خواهش کن که به مشاور مراجعه کنید،ولی باز هم اینو میگم که اوایل هرزندگی مشترکی این اختلاف نظرها وجود داره ،شما مطمئن باش که اگر باهر کس دیگری هم ازدواج میکردید  سر یک سری مسائل بالاخره باهم یک اختلافاتی داشتید پس اول اعتماد به نفستون رو بالا ببرید و خودتون رو بهترین و تواناترین فرد تصور کنید و دوم اینکه زندگی مشترکتون رو به خاطر مسائلی که به سادگی حل میشن به جدایی و طلاق موکول نکنید و سعی کنید مشکلاتتان را با صحبت کردن با همسرتان حل کنید و خواسته هایتان را با همسرتان در میان بگذارید.

1 پاسخ

پاسخ داده شده بهمن 17, 1394 توسط سیداحمدمرتضوی
سلام صنم بانو

ببینید اعتماد به نفس از تولد تا 12 الی 14 ماهگی شکل می گیرد و 3 اتفاق در دوران رحمی برای انسان می افتد1- هرموقع خواست بخوابد2- هرموقع خواست دفع کند 3- هر موقع خواست بخوابد. از زمانی که شما متولد شده اید این سه اتفاق را هر کس تا 12 تا 14 ماهگی برای شما انجام داده باشد اعتماد به نفس شما کامل شکل گرفته است.

اما نکته ی مهم شما با توجه به ویجگی های خود که بیان می کنید . باید موتور حرکت در خودتون باشد و شما در حد خودتون خود را قبول داشته باشید . تا دیگران شما را قبول داشته باشد. اینکه شما همه چیز را واگذار کردید دیگری در شما عامل و به وجود آورنده باشد . خب او هم همانجور که خود می اندیشد شما را به حرکت وا می دارد که خود حرکت می کند و چون توان شما با او یکسان نیست آن نتیجه موفقیت دریافت نمی شود و شما آسیب می بینید. / شما زیر سوال می روید ووووووو

با توجه به سن شما آنچه در شما باید به وجود بیاید در شما شکل گرفته و تغییر آن در صورت خواستن خودتون و آگاهی شما در دراز مدت انجام خواهد شد.

نکته ی مهم بعضی ویژگی های بیان شده از طرف شما نشان از آسیب های سلامت روان را به یاد می آورد که شما بهتر است با یک متخصص بالینی همراه شوید تا از ایجاد و به وجود آمدن بیماری های جدی جلو گیری کنید.

در ازدواج هم موارد بسیاری است که می بایست در نظر گرفته شود و در صورتی که به آن توجه نکرده اید اندیشه کنید که با راه کار صحیح حل کنید که این نیاز به همراه شدن با متخصص را دارید.

پایدار باشید

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
شماره تلفن : 09121312713 , 22878323
شنبه و دوشنبه 10 صبح الی 19 خیابان شریعتی بالاتر از میرداماد بعد ازپمب بنزین ، نرسیده به ظفر ،کوچه ی امانی ، پلاک 2 ، طبقه 5 واحد 9 ، مرکز مشاوره ی راه سبز
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...