افسردگی بارداری

373 بازدید
سوال شده مرداد 31, 1394 در عمومی توسط الهه
با سلام من ۲۵ ساله باردار هستم البته ناخواسته هم نبوده. با توجه به ویار که داشتم و سختی های اون گفتم حتما مربوط به ویار است اما حالا ۵ ماهه هستم و روحیه خرابی دارم گریه زیاد میکنم، من اهل بیرون رفتن زیاد بودم ولی حالا اصلا زندگی خودما مختل میدونم و روحیه کاملا خرابی دارم،همسر خیلی درکم میکنه ولی خودم داغونم،با این حالات به نظرتون افسردگی دارم؟! و بعد از زایمان بدتر بدتر نشود!

2 پاسخ

پاسخ داده شده مرداد 31, 1394 توسط qasdi
با سلام الهه بانو
افسردگي دوران بارداري گاه از همان روزهاي ابتدايي بارداري آغاز مي شود، اما گاهي هم از ماه سوم به بعد بروز مي کند. افسردگي دوران بارداري با علائمي چون؛ خستگي ، بي خوابي ، کمپلکس ها (درگيري ها) ي رواني- احساسي به ويژه گريه کردن و زودرنجي آغاز شده و به تدريج علائم حادتري بروز مي کند که از اين ميان مي توان به موارد ذيل اشاره کرد:

- تندمزاجي و تحريک پذيري؛ به عبارتي کاهش آستانه تحمل .

- احساس غم، نااميدي و غرق شدن و نابودي؛

- گريه کردن زياد.

- کاهش شديد انرژي و انگيزه براي انجام امور؛

- ولع خوردن يا بي اشتهايي شديد.

- خوابيدن بيش از حد يا بي خوابي.

- کاهش تمرکز، فراموشي و مشکل در به ياد آوردن مسائل، و ناتواني در تصميم گيري.

- احساس بي ارزش بودن و گناهکار بودن؛ چرا که مادران مي انديشند کودکي را به دنيا مي آورند که قرار است مانند آنها با مشکلات زندگي دست و پنجه نرم کند؛ اين احساس به ويژه اگر نوزاد دختر باشد بيشتر است.

- از دست دادن علاقه و اشتياق به انجام امور منزل يا امور مربوط به خود؛

بنابراين توجه به اين نکات راهگشاست:
 - مدت زمان استراحتتان را افزايش دهید.

 - اجباري در انجام همه امور، برنامه ها و کارها نيست؛ کارها به تدريج و با تسلط بر اعصاب انجام مي شوند. استرس و هيجان براي انجام همه کارها باعث فشار بر اعصاب و احساس کلافگي و سردرگمي مي شود.

- درباره احساس ها و حالت هاي خود با همسرتان صحبت کنيد؛ با اين شيوه مشکلات بهتر و سريع تر حل شده و تصميم گيري آسان مي شود.

- در منزل تنها نمانيد: قدم زدن در پارک، پياده روي به همراه همسر و دوستان و ... را فراموش نکنيد، حتي يک پياده روي 15 دقيقه اي مي تواند روحيه شما را به خوبي تغيير بدهد.

- با برنامه ريزي صحيح، گردش و تفريح را در برنامه هفتگي خود و خانواده تان بگنجانيد.

- با مادراني که مانند شما تجربه اولين نوزاد را دارند، صحبت کنيد. شايد راه هايي را پيشنهاد کنند که براي شما نيز مفيد باشد. آگاهي از تجربه مادراني که دو يا چند فرزند دارند نيز بسيار مفيد است.

- حداقل هر دو هفته يک بار با دوستانتان برنامه بگذاريد و مانند گذشته به گردش و تفريح برويد تا حس ناخوشايند دوري از اجتماع در شما ايجاد نشود.

- در طول دوران بارداري در برنامه روزمره زندگي تان تغيير جدي ايجاد نکنيد. مثلاً به دليل ترس از بيمار شدن در منزل نمانيد و معاشرت با دوستان و فاميل را به دليل نگراني هاي بي موردي چون کم شدن مدت استراحت و ... کنار نگذاريد.

 - تا جايي که مي توانيد خود را با شرايط جديد، با برنامه ريزي صحيح و دقيق وفق بدهيد.

موفق باشید...

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه شهریور 1, 1394 توسط بی نام
خیلی ممنون.
نیاز به درمان ندارد؟؟مصرف دارو؟!
پاسخ داده شده شهریور 1, 1394 توسط qasdi
بانوجان در حال حاضر هیچگونه درمان دارویی توصیه نمی شود چون برای جنین خطرناک است اما اگر همت كنيد مسلماً راه بيماري هموارتر خواهد شد، به شرطي كه:
·      از همنشيني و مصاحبت با دوستان و اعضاي خانواده كناره گيري نكيند.
·      با پزشكتان مشورت كنيد شايد او بتواند شما را با ساير زنان مبتلا به افسردگي آشنا كرده و بدين ترتيب با آنها دوست شده و احساستان را در ميان بگذاريد.
·      احساسات دروني تان را به همسرتان بگوييد. شما به حمايت او نياز داريد.
·      پس از تولد نوزاد، براي امور زندگي برنامه ريزسي كنيد و وقت مناسبي را نيز به خودتان اختصاص دهيد. مراقبت از خود به نفع كودك هم خواهد بود.
 بعداز تولد می توانید برای رواندرمانی به روانشناس مراجعه کنید.
پیشاپیش تبریک بنده را پذیرا باشید.

بااحترام....

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...