فرزندم

207 بازدید
سوال شده تیر 20, 1394 در کودک و نوجوان توسط بی نام
سلام.دخترم 14سال دارد. چند روز قبل با گریه وشرم زدگی اعتراف كرد. زماني كه فيلمي كه زن و مرد كنار هم خوابيدم يا بوس كردن زن و مردي مي بسنه خودشو سفت ميگیره و احساساتی میشه بدنش مي لرزه واز بدنش چیزی خارج میشه.
ازش رسیدم به خودش هم دست ميزنه گفت نه فقط بالشت یا عروسكی بین پاهاش فشار میده.
لطفا راهنمايي بفرماييد من چه باید بكنم.
متشكرم

1 پاسخ

پاسخ داده شده تیر 20, 1394 توسط ده باشیان
با سلام

خوب این نشانه ای از اولین بیدارسازی های میل جنسی است و جای نگرانی نیست.فرزند شما در سن بلوغ قرار دارد.راهکارهایی جهت برخورد خانواده با دخترنوجوان که بالطبع حساس تر می شود خدمتتان ارائه می شود.و اینکه دختر اینقدر راحت با شما صحبت کرده نشان می دهد رابطه خوبی با شما دارد و جای خوشحالی ست ولی اطلاعات کمی دارد.پس شما از این رابطه خوب استفاده کنید و اطلاعات صحیح در اختیار فرزندتان قرار دهید .در ضمن رابطه خوب و پر عاطفه و توجه پدر به دختر در این سن این اعتماد به نفس را به او می دهد که برای جلب محبت به جنس مخالف پناه نبرد.

راههایی را آموزش دهید که در معرض تحریک قرار نگیرد.مثلا تماشای فیلم هایی که صحنه های محرک دارد و تنها بودن توصیه نمی شود

راهکار های درک دختران نوجوان توسط مادر:

برخی از مادران در مورد دخترانی که به سن بحرانی رسیده اند، 14 سالگی و بیشتر ، دچار سوء تفاهم می شوند.تفاوت میان آن ها باعث ناتوانی در ایجاد گفتگو می شود که می تواند باعث دوری مادران و دختران یا برعکس شود. این مسئله باعث می شود دختر هیچگاه قادر نباشد که به افکار مادرش اعتماد کند. او ابتدا به دنبال آرامش خاطر است و بعد خواهان نصیحت .

ما 15 نکته آماده کرده ایم که به مادران در درک این قضیه کمک کند که؛ دختر نوجوان رشد کرده و تنها به مسائل عرفی مانند لباس،غذا، شستشو،درس خواندن،خوابیدن نیاز ندارد بلکه به گفتگویی میان دو نفر احتیاج دارد ، نه در جایگاه مادر و دختربلکه فقط مانند یک زن.

1- سعی کنید خودتان را در همین سنی که دخترتان در آن قرار دارد به خاطر بیاورید. و پاسخی صادقانه به این پرسش دهید:همیشه با مادرتان تفاهم داشته اید؟نمی خواستید با مادرتان در مورد چیزی که ناراحتش می کرد صحبت کنید؟ آیا ترس از دعوا یا از اینکه ممکن است مادرتان قضیه را اشتباه یا گونه دیگری متوجه شود موجب نشده که با او حرف نزنید ؟

 2. اگر قبلا اینکار را نکرده اید، دوستان دخترتان را بررسی کنید.برای فهمیدن تمایلاتی که در ذهن جوان او می گذرند، بسیار مهم است.

 3. اگر دختر تحت تاثیر کسی قرار می گیرد باید متوجه شوید که چرا چنین اتفاقی می افتد. آیا عزت نفس کمی دارد؟

 4. ممکن است از اندیشه های دخترتان و موضوعات مورد علاقه او شگفت زده شوید .این به دلیل فقدان رابطه کافی با فرزندتان است، البته شما توانایی تجدید رابطه با فرزندتان را دارید.

 5. دخترتان را به دلیل سپری کردن وقتش جلوی آینه سرزنش نکنید. در این دوران؛دختران زیادی تصور می کنند در مقابل ایده آل های زیبایی موجود در مجلات، مانند جوجه اردک زشت هستند.به دخترتان در اهمیت دادن به زیبایی طبیعی اش کمک کنید. او را به استفاده از داروهای طبیعی که پوستش را تمیز و از جوش ها خلاص می کنند، تشویق کنید. می توانید هر هفته با هم برای مانیکور کردن ناخن ها و استفاده از ماسک های زیبایی صورت و مو عادت بروید.

6. استفاده از لوازم آرایش را تعدیل کنید. مصرف دختران از لوازم آرایش در این سن به حدی زیاد است که چهره ای غیر طبیعی به آنها می دهد .به دختری که کیفتان را زیر و رو می کند، لوازمی شخصی که متناسب سنش باشد بدهید.

 7. شما باید بدانید که دختر، شما را به عنوان یک الگو در نظر می‌گیرد،حتی اگر خودش آن را نپذیرد. او می‌خواهد مادرش را به عنوان یک انسان زیبا، شیک، پرانرژی و جالب ببیند. و اگر شما آنقدر درگیر مسایل خانوادگی یا دغدغه‌های دیگر باشید و خرید کردن وظیفه‌ شما نباشد، یک دختر جوان نمی‌تواند با شما درباره‌ انواع مد روز حرف بزند. وظیفه‌ شما این است که نمادی از زنانگی و ظرافت او شوید تا نوجوان در مسیر کمال‌گرایی جوانی، لباسهایی که از نظر شما غیرقابل تصور است را نپوشد .

 8. در موردچیزهایی که به او مربوط می شود به اجباراعمال نظر نکنید ،مانند لباس ها و کفش هایی که او دوست ندارد.اما به او توضیح دهید که برخی چیزها مد است و نه الزما زیبا. اجازه دهید تفاوت میان مدل و زیبایی گذرای مد را درک کند.

 9. به عادت های بد دخترتان توجه کرده اید؟ توهین نکنید ، با او مستقیما صحبت کنید، از او بخواهید در مور عللی که موجب این عادت های بد شده ، توضیح دهد. و بعد آثار منفی این عادات بد را برایش شرح دهید.

10- در این سن علاقه به جنس مخالف آغاز می شود.بسیاری از مادران موضوع روابط دختران و پسران را مسکوت می گذارند. در آینده خودتان را به خاطر این سکوت سرزنش می کنید، گفتگویی را با دخترتان شروع کنید و نظرش را در مورد افراد جوان درو برش جویا شوید. و اگر احساسی را در او می بینید، به گونه ای مطمئن و بدون نصیحت کردن چگونگی روابط در این سن را برایش توضیح دهید. برای دخترتان روشن سازید که قضیه را درک می کنید و می تواند با شما صحبت کند. تنها در این صورت شما را فریب نمی دهد. مطمئن باشید بهتر است در مورد مسائل بلوغ با شما صحبت کند نه با دوستش. اطلاعت صحیح تری از شما می گیرد تا از اینترنت. در مورد صحبت کردن درباره چنین موارد حساسی با دخترتان تردید نکنید. شما می توانید اعتماد او را جلب کنید تا شما را به عنوان بهترین دوستش ببیند .

 11. باید در مورد پول توجیبی منظم باشید. برای خرج کردن پول به دخترتان فرصت انتخاب دهید. اگرمی بینید که زیاد خرید می کند،به او یادآوری کنید. این مسئله به نوجوانان برنامه ریزی و درک ارزش پول را می آموزد. این قضیه در مورد والدینی که یک دختر تک فرزند دارند بسیار مهم است.

 12. اگر دخترتان با شما به عنوان یک دوست صحبت می کند، بر تغییر گرایش اصرار نورزید. در نهایت، باعث می شود فرزندتان شما را فردی صمیمی برای داشتن ارتباطی راحت ببیند. تاکید دائم به نقش خودتان و"اما من مادرم" ممکن است مانعی ایجاد کند و رشته اعتماد را از بین ببرد.

13. سعی نکنید که دخترتان را در این سن تغییر دهید زیرا اصلا آمادگی اش را ندارد. برای مثال اگر بلد نیستید گیتار بزنید اما تمام عمرتان دوست داشتید بیاموزید، دخترتان را مجبور به یادگیری آن نکنید.در پاسخ ممکن است با واکنشی خصمانه و مقاومت روبه رو شوید. بهتر است توجه او را به چیزی جلب کنید و تدریجا آن را پرورش دهید.

 14. به کتاب ها و فیلم هایی که دخترتان می خواند و می بیند علاقه نشان دهید. ممکن است اینگونه دنیای درونی او را درک کنید. شاید فکر کنید آن ها چیزی جالب، مفید و بهبود دهنده ندارند. اما برای فهمیدن این نکته به دنبال چیزی جالب در نوآوری های دخترتان باشید. با هم به تماشای فیلم نشستن کمک می کند متوجه شوید دخترتان در این سن دیگر علاقه ای به کارتون دیدن ندارد.

 15. به طور عینی پاسخ به این سوال راحت است. روابط شما با همسرتان به عنوان پدر فرزندتان چگونه است؟ مهم ترین مرد در زندگی او که عمدتا عقیده او نسبت به مردان دیگر را شکل می دهد.اگر والدین همدیگر را دوست بدارند و به هم احترام بگذارند، سپس دختر همین مدل را در زندگی خودش به کار می برد.بیندیشید که روابط شما با دخترتان چقدر با روابط مشاوران با او فرق دارد.تغییرات اساسی، همان تغییراتی هستند که باید برای فهمیدن آن ها عجله کنید. اعتمادسازی فرآیندی دشوار اما امکان پذیر است .

نیازهای دخترونه
با توجه به رشد دخترتان درباره مسایل مربوط به دوستی بین دختر و پسر در این سن و مشکلات و خطرات دوستی‌های ناسالم و به دور از اطلاع خانواده برایش توضیح دهید اما توجه داشته باشید که نباید میل به جنس مخالف را آن‌قدر طبیعی جلوه دهید که دختر شما اگر هم تا به امروز توجه زیادی را صرف این موضوع نمی‌کرده از فردا درگیری ذهنی زیادی پیدا کند. در مورد عقیده خودتان و همسرتان با او، در این رابطه صحبت کنید.

زمانی برای تقویت رابطه-پدر و دختر
هر چند وقت یک بار وقتی را برای دخترتان در نظر بگیرید. مثلاً یک ساعت در ماه و در این زمان با او به صورت دو نفری به پارک بروید و در طی پیاده‌روی از حال و روزش خبردار شوید. البته توجه داشته باشید که افزایش این زمان به شکلی کنترل نشده خود می‌تواند شما را زمانی که او می‌خواهد ازدواج کند با مشکل روبه‌رو سازد و به نوعی باعث عدم تمایل به ازدواج در او گردد. داشتن رابطه‌ عاطفی مناسب با شما باعث کاهش توجه زودرس دخترتان به جنس مخالف شده و می‌تواند این میل را تا زمانی که معقولانه‌تر با موضوع برخورد کند، به تعویق بیندازد.

والدین می‌بایست نوجوان خود را تشویق كنند كه در جریان زندگی روزمره با جنس مقابل خود مواجه شده برای انجام امور جاری خود با آنها گفت‌وگو كنند. به خصوص گفت‌وگوی دختران و پسران در جمع خانواده‌ها دربارة مسائلی چون مسائل خانوادگی، تحصیلی، شغلی و ... .

از جمله اقداماتی كه می‌توانند در رشد متعادل عقلانی – عاطفی دختران مۆثر باشند به طور خلاصه عبارتند از:

1. تشویق دختران به عضویت در گروه‌های موجه و رسمی علمی، مذهبی، سیاسی، ورزشی، تحصیلی و ...

2. ترغیب دختران به پذیرش مسۆولیت در خانواده و پیروی از اصول و روش‌های عقلانی در جریان زندگی و انجام این مسۆولیت‌ها

3. شركت‌ دادن آنها در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی و مشورت با آنها

4. ارائه استقلال و آزادی‌های مشروع در تصمیم‌گیری‌های مربوط به خود

5. پرهیز از تحقیر و سرزنش و انتقادهای غیرسازنده

 موفق و شاد باشید

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...