اعتماد بنفس

470 بازدید
سوال شده تیر 17, 1394 در اختلالات روانی توسط iman_mobil
سلام من تک پسر هستم از شش بچه و 32 سال دارم مدرکم دیپلم است و فرزند سوم هستم  دوستی هم ندارم مجرد هستم

به من بی اهمیتی بی توجهی شده وهمچنین مثال زدن دیگران و همچنین بی عرزگی از کودکی تا به امروز که باعث شده من اعتماد بنفس نداشته باشم

الان دچار استرس افسردگی بی هدف بودن اظطراب گیج بودن و فراموشی شده ام عین یک ادم مصنوعی رفتار میکنم هیچ چیز برایم اهمیتی نداره

چگونه اعتماد به نفس رو در خودم محیا کنم

1 پاسخ

پاسخ داده شده تیر 19, 1394 توسط qasdi
باسلام دوست گرانقدر:
روش تأیید مثبت را تمرین کنید
آیا به تازگی به صدای درونی خود گوش کرده‌اید؟ چه حرف‌هایی به خودتان می‌زنید؟ آیا کلمات شما مثبت و پر از امید و تشویق هستند یا خشن و پر از نفرت و انتقاد؟ وقت بگذارید و به حرف‌هایی که به خودتان می‌زنید گوش دهید. تقریباً تمام افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند در صورت شکست در مقابل چالش‌های زندگی غالباً به خودشان می‌گویند که احمق و نادان هستند و یا به محض رو به رو شدن با یک چالش جدید بدون هیچ دلیل و برهان منطقی و قابل قبولی فکر می‌کنند که این چالش تبدیل به یک فاجعه‌ی بزرگ خواهد شد. به خودتان لطفی کنید و بدترین دشمن خودتان نباشید! با صحبت‌های منفی و بیهوده‌ای که با خودتان می‌کنید مقابله کنید و روش تأیید و تصدیق مثبت را تمرین کنید. شاید در ابتدا پیروی از این روش کمی ناراحت کننده باشد اما باید بدانید که ستایش خود و تأیید توانایی‌ها و استعدادهایتان یکی از قدم‌های ضروری در راه رسیدن به موفقیت و خواسته‌هاست. در مقابل آینه صاف بایستید و جملات مثبت زیر را به خود بگویید :

«من آدم بزرگی هستم»

«می‌توانم بر این چالش غلبه کنم و به اهدافم برسم»

«من بر زندگی دوستانم تأثیر مثبت و سازنده‌ای دارم»

«من می‌توانم … میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشم»

و جملات مثبت دیگری که برحسب موقعیت خودتان باید انتخاب کنید و هر روز جلوی آینه با خود تکرار کنید. با پیروی از این روش و با گذشت مدت زمان کوتاهی کم کم بخش مخرب صدای درونی‌تان را ضعیف خواهید کرد و تاییدات مثبتی که هر روز به خود می‌گویید و آن‌ها را می‌شنوید تبدیل به بخشی از ضمیر ناخودآگاهتان خواهد شد و شما را در مسیر رسیدن به اهدافتان یاری خواهند کرد.

به کارهایی که خوب انجامشان می‌دهید و به مهارت‌های کلیدی خود توجه کنید هر فردی در انجام کار بخصوصی از دیگران برتر است. متأسفانه از نوجوانی این طور به ما آموزش می‌دهند که استعدادهای خودتان را نادیده بگیرید و از جمع پیروی کنید که اغلب این دیدگاه به خود انتقادی شدید منجر می‌شود و موجب ایجاد تصویری منفی از فرد در ذهنش می‌شود. در شرایط خاص زندگی، مانند درخواست برای یک کار جدید، نیاز است که نقاط قوتمان را به خود یادآوری کنیم. برای ایجاد ارتباط با نقاط قوتتان و تأیید آن‌ها نباید تا شب قبل از مصاحبه منتظر بمانید. نباید از مسیری که دیگران دنبال می‌کنند پیروی کنید و همیشه باید سعی کنید با کشف استعدادها و تأیید آن‌ها مسیر شخصی خود را در زندگی پیدا کنید. وقتی با دیگران صحبت می‌کنید به صدای درونی خودتان گوش کنید. هیچ اشکالی ندارد که در حضور دیگران با صدای بلند بگویید : «در واقع، من اون کار رو خوب انجام می دم» و یا «این یکی از بهترین ویژگی‌های من است».

پیروزی‌های کوچک و بزرگ خود را جشن بگیرید
کمی واقع‌بینانه فکر کنید و به موفقیت‌های کوچک و بزرگی که تا به حال به آن‌ها دست یافته‌اید فکر کنید. اخیراً چه دست آورد قابل توجهی داشته‌اید؟ چه چیزی باعث شده در مورد خودتان احساس خوبی داشته باشید؟ اگر می‌خواهید تا زمانی که به هدف بزرگ و رویایی خود نرسیده‌اید با روحیه باشید و با این ایده‌ی منفی که به شما می‌گوید فردی شکست خورده و بی ارزش هستید مقابله کنید از قدرت تأیید مثبت در هر کاری که انجام می‌دهید استفاده کنید. اصلاً منظورم این نیست که نباید به دنبال رسیدن به اهداف بزرگ‌تر و بهتر باشید بلکه می‌خواهم این نکته را به شما گوشزد کنم که اگر فقط بر روی اهداف و خواسته‌های بزرگ و اصلی خود تمرکز کنیم به احتمال زیاد فرصت‌های بی‌نظیر و سرنوشت سازی را که در طول راه در پیش روی ما قرار می‌گیرد را از دست می‌دهیم. بر روی واقعیت‌های که در همین لحظه در زندگی شما وجود دارد تمرکز کنید و جشن و پای‌کوبی خود را منوط به رسیدن به اهداف بزرگ و رؤیایی نکنید.

بدون قید و شرط برای خودتان ارزش قائل باشید
ما انسان‌ها این طور برنامه ریزی شده‌ایم که ارزش نهادن به خودمان را وابسته به شرایط می‌دانیم. «من فرد ارزشمندی هستم چون …». ما موفقیت را با نتایج ثابت از قبیل ثروت، پیشرفت شغلی، جایگاه اجتماعی و تأیید عمومی تعریف می‌کنیم. این واقعاً طرز فکر وحشتناکی است چون به ما می‌گوید که بدون این دست آوردها هیچ ارزشی نداریم. هر فردی ارزش‌های منحصر به فرد خود را دارد. با خودتان عهد کنید که طرز فکر و نگرشتان را در مورد ارزش قائل شدن برای خودتان تغییر دهید. دست آوردهای دنیوی خود را جشن بگیرید اما به یاد داشته باشید که آن‌ها تعیین‌کننده‌ی ارزش‌ها و معرف شما نیستند. شما ارزشمندید چون خودتان هستید و در این دنیا حضور دارید.

تعارف را کنار بگذارید و تحسین‌های دیگران را بپذیرید
چند بار پیش آمده که فردی از شما تعریف کند و شما در پاسخ بگویید : «اوه نه شما بیش از حد مهربان هستید» یا «خواهش می‌کنم، کاری نکردم». رد این تعاریف یک هنجار اجتماعی ست چون اکثر افراد جامعه فکر می‌کنند پذیرش بی قید و شرط این تعاریف به معنای از خود راضی بودن و داشتن اعتماد به نفس کاذب است. واقعاً، این رفتار کمی عجیب و غیر معمول است چون پذیرش جملاتی که برای قدردانی از ما بیان شده خیلی طبیعی ست در حالی که با رد این جملات سازنده به خودمان می‌گوییم که ارزش و لیاقت این ستایش و تشکر را نداریم یا اینکه این جملات هیچ ارتباطی با شخصیت ما ندارد. خواهش می‌کنم این رفتار عجیب را کنار بگذارید و شروع به پذیرش این تعارف‌ها و جملات مثبت کنید. تنها کاری که باید در زمان شنیدن این تعارف‌ها بکنید گفتن یک «تشکر می‌کنم» ساده است. به محض اینکه شروع به پذیرش این جملات کنید اعتماد به نفستان افزایش خواهد یافت.

بااحترام...

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه تیر 22, 1394 توسط بی نام
به نظر من اگر شما بتوانيد در جلسات رواندرماني با يك درمانگر مجرب با رويكرد CBT  كار كنيد بهتر و سريعتر به نتيجه مي رسيد.
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...