مسولیت پذیری

271 بازدید
سوال شده تیر 13, 1394 در عمومی توسط بی نام
سلام وسپاس فراوان

خانمی شاغلم که مدت 10 سال است که ازدواج کرده ام قبل از ازدواجم با دسترنج خودم خانه کوچکی خریده بودم که از ابتدای زندگی مشترک با همسرم که بیکار بود همانجا زندگی مشترکمون رو شروع کردیم تا سه سال فبل همسرم درامدش در حد خیلی محدودی بود (تقریبا پول تو جیبی خودش)و بعد ان درامدش تا حدی بهتر شده (در یک اژانس بی نظم کار میکند)ولی هنوز درامد من سه برابر یا بیشتر هست از طرفی همسرم که خانواده اش در شهر دیگری هستند  و او خیلی به انها وابسته است اینکه پولی در بیاره تا بتونه بره به اونها سر بزنه (حدودا هر دوماهی 10روز) براش در الویت قرار داره این موضوع باعث شده جایی که نظم کاری داشته باشد و محدودبت مرخصی اصلا نرود و من این رو ناشی از کمی مسولیت پذیری ایشون میدونم که البته مسولیت پذیری بالای من هم به این موضوع دامن زده است با یک روانشناس مشورت کردم گفتند که کم کم باید این شرایط را تغییر دهم من به برابری حقوق زن و مرد معتقدم از طرفی خسته شده ام و نمیخواهم که مرد باشم میخواهم زن باشم اما نمیدانم چگونه؟ نمیدانم که بعنوان یک خانم شاغل وظیفه اقتصادیم کجا شروع میشود و کجا تمام میشود ؟متاسفانه همسرم اهل گفتمان و تعیین محدودها نیست ولی با اگاهی درست  میخواهم کم کم موضع گیری درستی داشته باشم . لطفا به وضوح بفرمایید که یک زن شاغل از دیدگاه روانشناسی انسانگرایانه چه وظایفی در برابر همسرش و زندگی مشترکش داره و اینکه مایملکی تنها به نام خودش خریداری کنه درسته؟

1 پاسخ

پاسخ داده شده تیر 14, 1394 توسط qasdi
باسلام دوست عزیز ريشه اين مشکل نداشتن بلوغ عقلي و رواني براي ازدواج در بعضي مردان است. مسئوليت پذيري يکي از شاخصه هاي اصلي بلوغ عقلي و فکري است و مردي که به اين بلوغ نرسيده است، بايد ابتدا مهارت مسئوليت پذيري را فرابگيرد تا بتواند ازدواج موفقي داشته باشد.
در ابتدا شما بايد توجه کنید که اين مسئله را خيلي بي اهميت تلقي نکنید. البته نبايد از اين که اين مشکل مهم است، بترسید بلکه فقط بايد آن را جدي بگيرید. چون اگر دليل مردي که سر کار نمي رود، مسئوليت پذير نبودنش باشد در آينده در تربيت فرزند هم مشکل خواهد داشت.
دوم شما بهتر است در وهله اول با اين موضوع کنار بيايید و بگذارید زمان بگذرد. البته بايد در اين گذر زمان صبر فعال داشته باشید نه صبر منفعل. منظور از صبر فعال صبري است که به حل اين مشکل به روش علمي و منطقي منجر شود؛ يعني با اين که صبورانه رفتار مي کنید ولي براي خروج از آن وضعيت تلاش هم داشته باشید. کوتاه آمدن در مقابل اين ويژگي شوهرتان به صورت مداوم عواقب خوبي ندارد و بهتر است گاهي او را با مشکلات روبه رو کنید و خودتان خيلي زود آن مشکل را حل نکنید. تجربه نشان داده است اگر مردي ببيند که همسرش همه کارها را انجام مي دهد، از انجام بعضي کارها سر باز مي زند؛ بنابراين خانم محترم بهتر است در انجام بعضي کارها ورود پيدا نکنید يا حداقل خيلي زود انجام ندهید؛ مثلا يک بار براي گرفتن نان خيلي زود نروید تا شايد مردتان برود و مشکل حل شود.

در مرحله بعد تفکيک نقش ها بايد به درستي انجام شود؛ يعني زماني که مرد مي خواهد اتاق را جارو کند، شما بايد بگويید: «نه! من اين کار را خودم انجام مي دهم» اما از آن طرف مثلاً جابه جايي يخچال به دليل مشقتي که دارد بايد جزو وظايفي باشد که مرد در خانه بر عهده دارد. زني که مي خواهد مسئوليت پذيري را به شوهرش بياموزد، نبايد هميشه همه کارهايي که بر عهده مرد است را انجام دهد. البته واضح است که در اين باره، استثناهاي زيادي هم وجود دارد و اين مسئله نبايد با همکاري و کمک زوجين به يکديگر اشتباه گرفته شود، کمک به يکديگر محبت و مهرباني را به دنبال دارد ولي آن چه مهم است اين که انجام تمام وظايف يکي از زوجين نبايد هميشه و در همه شرايط توسط طرف ديگر انجام شود.
اگر زن يا مرد کارهاي طرف مقابل خود را انجام دهد،ناخواسته تصور مي کند که کار بسيار بزرگي انجام داده و طرف مقابل به او مديون است. مثلاً اگر زن کار کند و پولش را در خانه هزينه کند، فکر مي کند کار بزرگي انجام داده است و اگر مردي در طول سال تنها دو بار لباس بشويد، فکر مي کند که آن کار را 20 بار انجام داده است.
در نتيجه هر دو از طرف مقابل طلبکار خواهند شد. براي جلوگيري از اين حس، بهتر است زن و شوهر به ايفاي نقش خودشان در زندگي بپردازند.

بگذاريد فکر کند تنها تکيه گاه زندگي شماست. اگر شما مي خواهید همسري مسئوليت پذير داشته باشید، بايد مراقب باشید و اندازه ها را رعايت کنید. هر يک از زن و مرد بايد ابتدا مسئوليت خود را به همسرش گوشزد کند و بعد از او بخواهد که در انجام کارها به او کمک کند.
اين تفاوت جايگاه باعث مي شود که مرد و زن بدانند که اگر نباشند زندگي لنگ خواهد ماند و بايد وظيفه شان را به بهترين شکل انجام دهند.

به امید موفقیت....

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه تیر 14, 1394 توسط بی نام
با تشکر دوست دارم بدانم که از نظر اقتصادی مسولیت بنده در یک زندگی مشارکتی تا چه حد است؟
دارای دیدگاه تیر 15, 1394 توسط qasdi
دوست عزیز: این مسئله که خانمی نخواهد درآمدش را صرف خرج کردن در منزل کند کاملا درست است اما این عمل موجب جدایی عاطفی می شود. در زندگی زناشویی، زن و مرد یکی هستند و "من" و "تو"یی وجود ندارد.
زن و مرد برای سعادت و برای موفقیت تشکیل خانواده می دهند. درست است که مرد وظیفه دارد خرجی بدهد ولی باید در زندگی زناشویی تعامل وجود داشته باشد و با توجه به شرایط گرانی و تورم امروزه، این کار موجب می شود که از شروع زندگی بنای جدایی پایه ریزی شود و پیوند بریده شود.
پس در ابتدا توصیه بنده به شما این است که ابتدا خودتان راضی نگهدارید تا بتوانید در زندگی زناشویی هم راضی باشید..

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...