ترس واضطراب در هنگام صحبت کردن

488 بازدید
سوال شده تیر 11, 1394 در ارتباط توسط hamvatan
خانمی هستم که باوجود داشتن دو فرزند هنوز موقع صحبت کردن حتی با بستگان دچار اضطراب شدید میشوم طوری که تپش قلبم زیاد شده وبه نفس نفس میافتم وکاملا چهره ام تغییر میکند ونمیتوانم حرفم رابزنم درحالیکه حرفهایی که در ذهنم است  پخته وسنجیده است ولی نمیتوانم به زبان بیاورم ویا حتی از حق خودم دفاع کنم  وهمین باعث سو استفاده اطرافیان شده و متاسفانه روی فرزندانم هم تاثیر گذاشته وهمین خصلت را پیدا کرده اند میخواستم لطف کنید ودر این زمینه کمکم کنید چون همین مشکل باعث شده تا از تحصیلات وتواناییهام نتونم استفاده کنم

1 پاسخ

پاسخ داده شده تیر 13, 1394 توسط qasdi
باسلام دوست عزیز دانستن اين نكته ضرورت دارد كه ترس از سخن گفتن در برابر جمع، ريشه در كمال گرايي افراد دارد. زماني كه حس كنيم به حد كافي خوب نخواهيم بود، ترس ما را فرا مي گيرد. اين ترس از زماني آغاز مي شود كه به داوري و قضاوت درباره خودمان مي پردازيم و به خود نمره مي دهيم.
زماني مي توانيد از شر اين ترس خلاص شويد كه بياموزيد خود را همان گونه كه هستيد، بپذيريد. اگر هنگام صحبت در مقابل مردم، سعي كنيد كه خودتان باشيد، كمال گرايي را رها كنيد و از فكر اينكه به بهترين شكل ممكن ظاهر شويد،‌ صرف نظر كنيد و افكار و احساسات واقعي خود را در برابر ديگران به نمايش بگذاريد، آنگاه مي توانيد سخنران خوبي باشيد.
راهكارهایی براي مهار ترس
۱. تنفس ديافراگمي را بياموزيد و تمرين كنيد. اين نوع تنفس مي تواند از ميزان ترس و اضطراب تان كم كند و علاوه بر اين، به سخنان شما آهنگي آرام ببخشد و شما را كمتر هيجان زده و مضطرب نشان دهد.
۲. به بدن خود تكيه كنيد. اين بدان معناست كه هنگام سخن گفتن از وضعيت بدن خودتان آگاه باشيد و آن را آرام نگه داريد. هنگام حرف زدن فقط از سر و دست هاي خود كمك نگيريد. حركات بدن شما مي تواند در تاثير كلمات تان بر ذهن ديگران موثر باشد.
۳. از مضطرب بودن نترسيد. به خودتان اجازه بدهيد كه بابت قرار گرفتن در برابر جمع مضطرب باشيد و از خود انتظار نداشته باشيد اين تجربه را بدون اضطراب و ترس به پايان برسانيد.
۴. آن قدر صادق باشيد كه مخاطبان شما آن را حس كنند. حتي اگر اضطراب شما نيز مشخص شد، نترسيد؛ از آن به نفع خود بهره برداري كنيد. زماني كه مردم متوجه شوند با آنها روراست هستيد، صداقت و روراستي تان آنها را به سوي شما جذب خواهد كرد.
۵. فقط سخنراني نكنيد،‌به گفتگوي دو جانبه با مخاطبان بپردازيد. به طور حتم از اينكه مي بينيد اين نحوه گفتگو بر خود شما نيز تاثيري مثبت دارد و تا حد زيادي شما را آرام و خونسرد كرده است، شگفت زده خواهيد شد.

موید باشید...

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه تیر 15, 1394 توسط بی نام
باتشکر از شمابابت پاسخ مفیدتون ممنونم وسعی کردن ار مطبتون نوبت بگیرم  چون خودم حس میکنم این ترس ریشه دار باشه
دارای دیدگاه تیر 19, 1394 توسط qasdi
سپاس از بازخوردتان موید باشید بانو...

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...