تفکر انتزاعی

444 بازدید
سوال شده تیر 4, 1394 در کودک و نوجوان توسط بی نام

سلام. پسر من هفت سال سن دارد. حدود چهارسال که از شربت اپیلیم بدلیل تشخیص بیماری تشنج استفاده میکند. ولی حدود یکسال که تشخیص پزشک بیشتر به سمت تیک عصبی است و میزان استفاده از دارو به تدریج کم کرده است ولی هنوز به طور کامل قطع نشده است. و درمان با کمک روانپزشک ادامه دارد. الان روانپزشک معتقد که پسرم تفکر انتزاعی ندارد و چندبار بیان کرده که حافظه انتزاعی خیلی خیلی ضعیفی دارد. من می خوام بدونم تفکر انتزاعی از ابتدا در ذهن وجود دارد یا بتدریج شکل می گیرد؟

به نظر خودم پسرم قدرت تخیل بالایی دارد . خیلی خوب با یکبار دیدن یک فیلم یا کارتن نقش شخصیتها رو اجرا میکند و دیالوگهای فیلم حفظ میکند. ولی روانپزشک معتقد که این ربطی به تفکر انتزاعی ندارد. این به این معنیه که پسر من خنگه؟ این مشکل به مرور زمان حل میشه یا نیاز به تمرین داره؟ اصلا این مشکل حل میشه؟ این مشکل میتونه مربوط به دارویی باشه که استفاده میکنه؟

پسرم علاقه زیادی به فوتبال دارد و تمام روز با توپ سرگرمه. ولی به هیچ عنوان شیطون نیست. ولی نسبت به بازی ها و کارهای فکری هم هیچ علاقه ای نشون نمیده.

 
 

1 پاسخ

پاسخ داده شده تیر 5, 1394 توسط qasdi
باسلام دوست عزیز به این موارد توجه بفرمایید:
ساعت‌‌ها یک بازی تکراری انجام می دهد
به چرخیدن یا به وسایلی که می‌چرخند مثل پنکه و لباسشویی علاقه‌مند هستند و ممکن است ساعت‌ها خود را با تماشای آنها سرگرم کنند. ممکن است زنجیری را تکان دهند یا به موسیقی‌های ثابت واکنش و علاقه شدید نشان دهند.
مثل کودکان دیگر بازی نمی‌کند یعنی بازی های تخیلی ندارد.
 ارتباط چشمی ندارد یعنی در موارد متوسط تا شدید، ارتباط چشمی ندارد اما در موارد خفیف فقط ارتباط کلامی برقرار نمی‌کند.
نبوغ خاصی در برخی مسائل دارد مثلا ممکن است علاقه خاصی به سیاره‌ها داشته باشد و با کمترین تلنگری اطلاعاتی را در این زمینه حفظ کند و اگر در جمع قرار بگیرد در مورد این مسائل صحبت ‌کند. معمولا هم به پیام‌های ارتباطی دیگران مثل اینکه «بس است» یا «خسته شدیم» توجهی ندارد.
توان همذات‌پنداری ندارد و توانایی ذهن‌خوانی ندارد؛ نمی‌تواند به محیط توجه کند یا خود را جای دیگران بگذارد و احساسات دیگران را درک کند.
تفکر انتزاعی ندارد، تفکر انتزاعی تفکر پیچیده‌ای است که با رسیدن به نوجوانی کامل می‌شود. یک فرد عادی در نوجوانی می‌تواند متوجه ضرب‌المثل‌ها و کنایه شود اما  فرزند شما چنین درکی ندارد. او نمی‌تواند از مسائل نتیجه بگیرد و همین موضوع ارتباطشان را مختل می‌کند.

منتظر بازخوردتان هستم....

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
دارای دیدگاه تیر 6, 1394 توسط بی نام
ممنون از توجهتون.
تقریبا تمام ساعت بیداری یا فوتبال بازی میکنه یا به تماشای کارتن مشغوله. بازی با تبلت و موبایل خودم قدغن کردم. چون وقتی چشمش خسته میشه بیشتر حالت تیک که شامل چندین بار پلک زدن می شود انجام می دهد.
در مورد سرگرم شدن با پنکه یا اجسامی که می چرخند جواب منفیه. علاقه خاصی به موسیقی ندارد. ولی شعرهای کودکانه دوست داره و گوش میده و سریع هم حفظ میکنه.
با کودکان دیگه به سختی ارتباط برقرار میکنه. حتی بیشتر ترجیح میده با افراد بزرگسال فوتبال بازی کنه. بازی هایی که انجام میده اکثر تقلید از کارتنها یا برنامه های فیتیله است که تماشا میکنه. علاقه خیلی زیادی هم به بازی کردن نمایشنامه دارد و اکثر همه اطرافیان مجبور میکنه باهاش بازی کنن ولی تقلید از نمایشنامه های کودکانه است که میبینه.
من سعی میکنم بازی های فکری باهاش انجام بدم ولی زیاد توجه نمیکنه و سریع هم خسته میشه.
فکر میکنید باید از الان تحت درمان خاصی قرار بگیره یا به مرور زمان و افزایش سن مشکلش حل میشه؟ این مسئله ربطی به یادگیری هم دارد؟
دارای دیدگاه تیر 6, 1394 توسط qasdi
لطف بفرمایید به این روانشناس مراجعه نمایید تا بیشتر مورد بررسی قرار بگیره و بگویید که از طرف بنده ارجاع داده شده است بانو جان بااحترام...

09122110254    اقای دکتر ناظری

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...