رابطه با خانواده همسرم

304 بازدید
سوال شده خرداد 11, 1394 در ارتباط توسط بی نام
دختر 26 ساله و داروساز هستم.به مدت 2سال است که ازدواج کرده ام.همسرم 36 ساله و تک پسر خانواده ای است که 2 خواهر دارد.خواهرشوهر کوچک من  29ساله و مجرد است.از بعد ازدواج من او به مادر من پناه برده و بیشتر اوقات خود را با او میگذراند.خانواده همسرم از این ارتباط ناراضی هستند چون خواهر شوهر من دارای خصوصیات خاصی است که هیچ دوستی برای او باقی نمانده.او به عمه و دختر عمه من که با آنها ارتباط صمیمی دارم نیز نزدیک شده.در این روابط بین مادرم و خواهر شوهرم حرفهای خاله زنکی راجع به من و همسرم رد و بدل میشود که مادرم دعواهای منو به خواهر شوهرم گفته واو نیز به خانواده همسرم گفته است.خانواده همسرم با این ارتباط مخالفن ولی مادر من تحت هیچ شرایطی این ارتباط را قطع نمیکند.از طرفی 1سال پیش این ارتباط از طرف مادرم قطع شد که باعث شد خواهر شوهرم من را به خانه خودشان راه ندهد و بعد دوباره این ارتباط بین مادرم و خواهرشوهرم ایجاد شد.من نگران مادرم هستم که وجهه اش جلوی همه خراب میشود ولی به هیچ وجه این ارتباط را قطع نمیکند.این مسایل من رو نسبت به مادرم به شدت بی اعتماد کرده از طرفی از خواهرشوهرم هم زده شده ام.همه این حرفا روی رابطه من و همسرم اثر زیادی میگذارد.شما به من بگین این روابط رو چجوری مدیریت کنم که بیشتر از این آسیب نبینم؟

1 پاسخ

پاسخ داده شده خرداد 11, 1394 توسط سیداحمدمرتضوی
سلام دکتر عزیز

آنچه من در بیانات شما مورد توجه قرار گرفته است این است که هم مادر شما و هم خواهر شوهر شما از ارتباط با هم نفع می برند و نکته ای که باید شناسایی شود این است که چه نیاز هایی از این ارتباط توسط مادر شما بدست می آورد و برای خوشایند است که دیگر هیچ چیزی را در ارتباط با آن حاظر نیست عوض کند . بعد از شناسایی باید ببینید چه چیز را می توان جایگزین کرد.

اما در خصوص خواهر شوهر هم همینطور

اما خودتون . مهم این است که ارتباط خود را با مادرتون مثل قبل ادامه دهید . اما در خصوص مطالبی که بیان می کنید باید حواس را جمع کنید در خصوص مطالبی که عمومی زندگی است و در هر زندگی طرح می شود و آسیب زا است صحبت کنید.

و بطور کل در رفتار و نوع نگاه خود تغییر ایجاد کنید . بطور کل فقط شما برای خودتون می توانید کار انجام دهید و بس و در خود می توانید تغییر ایجاد کنید ان هم با دانش افزایی. شما در همسر مادر خواهر و برادر و... نمی توانید تغییر ایجاد کنید. اما اطمینان صد درصدی است که به واسطه تغییر رفتار در شما احتمال تغییر رفتار در دیگری است و اگر هم نباشد زمینه ی آسیب را در خود به وجود نمی آورید.

مطلب زیر را مطالعه کنید.

براساس اصل آسیب شناسی سه نکته ی اساسی را اگر ما بتوانیم در هر اقدام رعایت بکنیم طرح ما موفق خواهد بود هرچند که نقص هایی هم داشته باشد.
1. چه کار بکنیم که آسیب به وجود نیاید.
2. چه کار کنیم آسیب به وجود آمده را حل بکنیم.
3. اگر نمی توانیم آسیب را حل بکنیم چه کار بکنیم که زمینه ی ایجاد آسیب در آینده نشود.
و اگر این سه نکته ی کلیدی در تمام مراحل درمان مد نظر باشد اطمینان بر عدم آسیب را به ارمغان خواهد آورد.

بر این اساس نگاه من این گونه است . امید وارم دانش من به دانش شما اضافه کند .

دانش شما اضافه شود نگاه شما تغییر می کند.

نگاه شما تغییر کرد در احساس و رفتار شما تغییر ایجاد می شود

رفتار و عملکرد شما تغییر کرد در دیگرات ایجاد تغییر می کند بر اساس نوع رفتار و احساس تغییر یافته ی شما

اگر در طف مقابل تغییر هم ایجاد نشود به شما آسیب وارد نمی شود.

مثلا همسر شما تا وارد خونه می شود شما شروع به سوال و جواب می کنید و او هم به خاطر اینکه شما دائم سوال نکنید یا اینکه فکر می کند دارید کنجکاوی می کنید و می خواهد از زیر این مسئله شانه خالی کند با سوال شما شروع به داد زدن و اخم و تم که حوصله ندارم و...  حالا اگر شما او وارد خونه می شوید و از او استقبال و همنوازی می کنید و از سوال و جواب خبری هم نیست . مبینید بعد از مدت زمانی همسر شما خودش که وارد خونه می شود شروع به صحبت خواهد کرد و از مسائل برایتان بیان می کند و حتی در جایی شاید نظر هم بخواهد . واین رفتار چون به خواسته ی خودش ایجاد شده در مقابل دیگر آن احساس مورد سوال شدن وجود ندارد و داد و فریاد هم خبری نیست و اگر هر از گاهی به وجود بیاید به اصل رابطه شما آسیب نمی رساند.

پس آنچه مهم است بر اساس تحلیل رفتار متقابل هر آنچه ما انجام می دهیم یا احساس است یا رفتار و یا هردو . و آنچه منبع آن است که به وجود می آورد . یا یک فکر یا یک خاطره  یا عوامل بیرونی یا عوامل درونی و آنچه باعث شکل آن می شود نیاز است اگر نیاز برآورده شود می خندم بوس می کنم . دعوت می کنم و... اما اگر نیاز بر آورده نشود . داد میزن / فحش می دهم / پرت می کنم / قهر می کنم / بهانه می گیرم و...

شاداب و سربلند باشید در خدمتیم دکتر عزیز

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
شماره تلفن : 09121312713 , 22878323
شنبه و دوشنبه 10 صبح الی 19 خیابان شریعتی بالاتر از میرداماد بعد ازپمب بنزین ، نرسیده به ظفر ،کوچه ی امانی ، پلاک 2 ، طبقه 5 واحد 9 ، مرکز مشاوره ی راه سبز
دارای دیدگاه خرداد 11, 1394 توسط بی نام
vaghan mamnun aghaye dr,
دارای دیدگاه خرداد 11, 1394 توسط سیداحمدمرتضوی
خرسندم از نگاه و دریافتتون .وظیفه انسانیت بود. شادو سربلند باشید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
شماره تلفن : 09121312713 , 22878323
شنبه و دوشنبه 10 صبح الی 19 خیابان شریعتی بالاتر از میرداماد بعد ازپمب بنزین ، نرسیده به ظفر ،کوچه ی امانی ، پلاک 2 ، طبقه 5 واحد 9 ، مرکز مشاوره ی راه سبز
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...