روانشناسی اصلا علم هست ؟!

1,331 بازدید
سوال شده خرداد 7, 1394 در عمومی توسط بی نام
با سلام من یک پسر 19 ساله و دانشجوی ترم اول دانشگاه فرهنگیان هستم .
سوالم اینه .
من به یک عدم تفکیک و عدم تعادلی بین روانشناسی و فلسفه رسیده ام و نمیتونم یکی از این دو را برای ادامه تحصیلاتم در مقاطع بالاتر و اصولا تم اصلی زندگیم انتخاب کنم . مدتی بود که به روانشناسی علاقه مند بودم و اهداف بلند مدت و کوتاه مدت و میان مدتی در رابطه با این رشته داشتم و مطالعاتی رو از همین الان درکنار تحصیل در دانشگاه فرهنگیان آغاز کرده بودم . اما الان در اثر این عدم تفکیک صلاحیت روانشناسی پیشم کمرنگ شده و حس میکنم که علم دیگری و جدیدی نیست . البته ببخشید به جایگاه شما جسارت نشه . درهرحال برای تبیین مساله چند سوال مشخص دارم که به اینها اگر ممکنه پاسخ بدید .هرچند اینجا شما مشاوره روان شناختی میدید اما این بحث من هم درگیرم کرده و جایی و کسی رو نمیشناختم که این سوالارو از اونا بپرسم .
1. در تعریف روانشناسی میگیم علم مطالعه رفتار و فرآیندهای ذهنی .   منظور از ذهن در اینجا چیست؟ روح است یا روان یا مغز یا ... ؟ درخصوص مطالعه رفتار هم آیا علم های دیگری وجود ندارد مثل رفتار شناسی ؟!
2. مرز و در واقع تفاوت روانشناسی با فلسفه مشخصا در چیست ؟ آیا جدای از این است که روانشناسی شاخه ای از فلسفه هست و در واقع خود فلسفه هست و علم جدیدی نیست و در واقع شبه علم هست ؟  و این به معنای عدم صلاحیت روانشناسی در قیاس با فلسفه نیست؟

3. روانشناسی عینیتی ندارد . پس دلیلی میتواند برای اثبات اینکه روانشناسی علم نیست باشد ؟
4. بحث تلقین که در واقع میتوان گفت یکی از شاکله های اصلی روانشناسی هست آیا چیزی جز دروغ گفتن و دروغ خواندن طبیعت و هستی بر آدمی است ؟ طوری که فرد را به زندگی در خیالات مثبت سوق میدهد و از جهان می راند .
در ضمن در جواب خواهشا تاریخچه روانشناسی رو از ویکی پدیا برام نیارید که دیده ام و خوانده ام و قانع نشده ام .

1 پاسخ

پاسخ داده شده خرداد 7, 1394 توسط سیداحمدمرتضوی
سلام دوست عزیز و همکار محترم

اولین سوال در شما طرح می شود این است که شما علم را چی تعریف می کنید.

دوم اینکه در مجموع علوم همانطور که خود مطالعه کردید و می دانید بر 3 قسم بوده و آنچه نشات گرفته از این سه می باشد .

دلیل شاخه های زیاد به مرور زمان به دلیل کامل شدن ذهن انسال یا عقل است و از طرف دیگر گسترش و رشد جامعه و نیاز های او بر پایه ی نیاز هایش این را حاصل شده است . و ما نمی توانیم بر اساس شپه علم و جدید و قدیم آن را حذف یا کمرنگ کنیم.

مثل پزشگی که با این گسترش در پایه یک چیز می دانند و در ادامه به این همه زیر شاخه ها هم تقسیم شده است و ما با توجه به تخصصشان آن را انتخاب بر مبنای نیازمان از آسیب به وجود آمده در ما یا پیش گیری از آسیب به آنها مراجعه می کنیم.

اما آنچه ذهن شما را درگیر کرده علت این است که نیاز خودتون به عنوان یک دانشمند آینده روشن نیست و در گیر در آن هستید چون در عملکرد و خود شناسی خود تردید دارید و اینها یک احتمال یک طرفه است و شاید هم بر عکس زیرساخت های شما کامل و آن شاغولی که دارید آنها را با آنها میسنجید مورد اطمینان و محکم است .و بیان نشده است.

شما اگر تعریف اولیه و نوع علمی که نیازمند آن هستید یا به واسطه ی آنها انتظارتون را از خود روشن کنید جواب سوال خود را به واسطه ی وجود خود می دهید و به دنبال جملات و کلمات ذکر شده در یک کتاب نمی شوید تا راه را برایتان روشن کند.

من سوالات شما را می توانم جواب دهم اما فکر می کنم که چون در ابتدای راه هستید باید جواب ها عمیق و راه گشای مسیر طولانی شما را داشته باشد . شما ایمیل بزنید تا دو ایمل از دو استادی که صاحب کرسی جهانی هستند را برایتان بنویسم و پاسخ را دریافت کنید جامع و کامل و بدون تردید . اگر دیدگاه خود و خط مشی خود را بیان بفرمایید نیز سپلسگزار می شوم . رشته تحصیلی و شهرستان محل تحصیل را نیز بیان فرمایید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
شماره تلفن : 09121312713 , 22878323
شنبه و دوشنبه 10 صبح الی 19 خیابان شریعتی بالاتر از میرداماد بعد ازپمب بنزین ، نرسیده به ظفر ،کوچه ی امانی ، پلاک 2 ، طبقه 5 واحد 9 ، مرکز مشاوره ی راه سبز
دارای دیدگاه خرداد 9, 1397 توسط AA
ممنون ميشوم اگر پاسخي كه به اون آقا داديد را براي من هم ايميل كنيد
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...