بی نظمی کودکان

188 بازدید
سوال شده خرداد 2, 1394 در کودک و نوجوان توسط بی نام
سلام،دختری دارم 9 ساله که در انجام دادن کارهایش مخصوصا نظافت مانند شانه کردن موها،مسواک زدن و...بسیار بی نظم است و به نوعی از انجام دادن این کارها طفره می رود به هر صورتی  که ممکن است با او صحبت کرده ام ولی انگار حرفهای من را نمی شنود به طور کلی در انجام دادن کارهایش تنبل است.به طور مثال هر شب باید مسواک زدن را یادآوری کنم و او هم هر شب سعی می کند این کار را انجام نداد وار به او اصرار نکنم شاید تا ماهها هم مسواک نزد. واقعا از تکرار بعضی  چیزها  خسته و عصبی می شوم.
لطفا من را راهنمایی کنید.

1 پاسخ

پاسخ داده شده خرداد 2, 1394 توسط qasdi
باسلام
مادر عزیز:
- انجام برخي كارهاي را به آنها واگذار كنيد
با اين كار در او احساس مسئوليت ايجاد شده، توانايي هايش در پذيرش و انجام دادن مسئوليت‌ها افزايش مي‌يابد. امام رضا (ع) مي‌فرمايند : «از كودك بخواه با دست خودش صدقه بدهد، گرچه به اندازه تكه‌اي نان يا يك مشت خوراكي باشد».
- جلسات خانوادگي تشكيل دهيد
در زمان‌هايي معين براي مثال هفته‌اي يك بار همه افراد خانواده جلسه اي تشكيل دهند؛ در اين جلسات به هر يك از افراد خانواده فرصت داده شود تا مسائل و مشكلات خود را مطرح كنند؛ سپس همه افراد خانواده بكوشند تا راه حلي براي آن مسئله پيدا كنند. در اين جلسات بچه‌ها مي‌آموزند تا به مسائل ديگران حساس باشند و نيازهاي آنان را نيز در نظر بگيرند. همچنين اين گونه جلسات جسارت ابراز عقيده را در كودك ما به وجود آورده و مهارت اجتماعي او را افزايش مي‌دهد.
- بازي‌هاي دسته جمعي انجام دهيد
بازي نياز طبيعي كودك است كه بدون آن رشد كاملي نخواهد داشت. بچه‌ها مي‌توانند با همديگر يا با بزرگتر‌ها بازي كنند.
- مي‌توانيم دليل بياوريم
برخلاف كودكان كم سن و سال‌تر هنگام تربيت و نظم آموزي به كودكان دبستاني مي‌توانيم دليل كارمان را براي آنها توضيح دهيم. كودك اگر بداند چرا بايد آنچه را از او خواسـته‌ايم انجام دهد راحت‌تر خواسته ما را اجابت خواهد كرد و اين كار باعث مي‌شود كه انگيزه دروني در او تقويت شده و آن كار را با ميل و رغبت بيشتري انجام دهد.
- همه اشتباهات را حل و فصل نكنيد
وقتي همه مسائل و اشتباه‌هاي فرزندانمان را حل و فصل نمي‌كنيم به آنان فرصتي مي‌دهيم تا مسئوليت بيشتري در قبال كارهايشان عهده دار شوند و توانايي آنها در حل مسائل شان بالا رود. اين مسئله تأثير بسزايي در ارتقاء سطح اعتماد به نفس كودكمان دارد و افزايش اعتماد به نفس به معناي تضمين موفقيت كودكمان در آينده مي‌باشد. كودكاني كه همواره از ناحيه والدينشان حمايت شده و اشتباهاتشان برطرف مي‌شود، افرادي وابسته و بدون اعتماد به نفس كافي بار مي‌آيند، افراد ضعيفي كه هيچ‌گاه نمي‌توانند مشكلاتشان را به تنهايي حل كنند. اگر فرزندتان مي‌گويد: «مامان نمي‌تونم دكمه شلوارم را ببندم» به او بگوييد: «سعي كن، مي‌توني، فقط بايد كمي دقت كني» و يا اين كه كمكش كنيد تا اين كار را انجام دهد.
- به آنان بياموزيد كه چگونه مسائل خود را حل كنند
بچه‌ها در اين سن مي‌تواند مراحل مختلف حل مسئله را به شكلي منظم بياموزند. وقتي بچه‌ها بياموزند كه مسئله خود را مشخص كنند، راه‌حل‌هاي مختلف را ارائه دهند، يكي از راه‌حل‌هاي را انتخاب كنند، آن را به كار گيرند و درباره موثرتر واقع شدن آن نظر دهند، درباره خود احساس بهتري خواهند داشت. نظم آموزي به بچه‌ها در اين مقطع به مفهوم آموزش كنترل خود است كه آن را براي همكاري و كنار آمدن با ديگران نياز دارند.

به امید موفقیت..

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تلفن : 88277643-4
بزرگراه جلال بعداز پل گیشا روبروی شعبه بانک کشاورزی پلاک 135 واحد 3 طبقه 2 دوشنبه ها
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج

...