ورود به سایت   عضویت
ورود به سایت
» » » شریکی برای همه‌ی نیازها

شریکی برای همه‌ی نیازها

در اینجا گفتیم رسیدن به استقلال و به دست آوردن آرامش از فواید مهم تشکیل خانواده می باشد و در مقاله ی مهار این غریزه به روش رسمی نیز گفتیم که ازدواج کردن کمک می کند تا از گناه مصون بمانیم و به تولید و تکثیر نسل نیز کمک می کند اما در این نوشتار با ما باشید تا چند فایده ی مهم دیگر برای تشکیل خانواده:

تعاون در اطاعت و نیل به ثواب
ازدواج از دیدگاه اسلام امرى است مقدس و ارزش‏مند و در صورتى كه با قصد قربت انجام بگیرد عبادت محسوب مى‏شود و پاداش اخروى دارد. به علاوه، انسانِ مۆمن، درصورتى كه همسر مۆمن و موافقى داشته باشد، مى‏تواند در طریق انجام وظیفه، از تشوق‏هاو ترغیب‏ها و رهنمودها و كمك‏هاى همسرش بهره‏مند گردد و در راه عبادت و انجام عمل صالح و سیر و سلوك الى اللّه از تعاون و همكارى‏هاى او استمداد جوید. بنابراین،همسر مۆمن و شایسته یكى از نعمت‏هاى بزرگ الهى است كه براى دنیا و آخرت انسان سودمند خواهد بود.
ابوذر غفارى به رسول خدا عرض كرد: آیا ممكن است كه ما از نزدیكى با همسرانمان لذت ببریم و در عین حال پاداش اخروى هم داشته باشیم؟! حضرت فرمود: «اگر همین عمل را غیرمشروع انجام مى‏دادى آیا گناه‏كار نبودى؟ عرض كرد: آرى، حضرت فرمود: پس اگر از طریق مشروع باشد اجر و پاداش خواهى داشت. (مستدرك الوسائل، ج 2، ص 531)
 
سلامت و امنیت اجتماعى
ازدواج و تأسیس كانون خانواده براى سلامت و امنیت و سعادت اجتماع نیز سودمند و ضرورى است. اگر بنیاد خانواده‏ها مستحكم باشد و جوان‏ها به موقع ازدواج كنند و به كانون گرم خانواده دلبسته باشند به‏طور محسوس از فساد، ولگردى، بى‏بندوبارى، طغیان،قتل و سرقت، جنایت و ناامنى، و تجاوز و انحراف و اعتیاد و خودكشى كاسته خواهد شد، زیرا چنان‏كه آمار نشان مى‏دهد اكثر این امور از افرادى سر مى‏زند كه از وجود كانون گرم خانوادگى محرومند.
 
لذت جنسى را نمى‏توان و نباید ناچیز شمرد، زیرا در استحكام بنیاد زناشویى نقش مهمى را ایفا مى‏كند. اسلام عمل جنسى را نه تنها منفور نمى‏داند بلكه سنت و عبادت مى‏شمارد
لذت‏جویى‏هاى جنسى
مهم‏ترین فایده ازدواج لذت‏جویى‏هاى مشروع جنسى است.كام‏یابى‏هاى جنسى زیباترین وشیرین‏ترین لذایذ است؛ به ویژه در زمان جوانى و طغیان شهوت و همراه با عشق باطنى.ارضاى نیروى جنسى یك نیاز طبیعى و انگیزه اصلى ازدواج است. لذت‏جویى‏هاى جنسى را نمى‏توان و نباید ناچیز شمرد، زیرا در استحكام بنیاد زناشویى نقش مهمى راایفا مى‏كند. اسلام عمل جنسى را نه تنها منفور نمى‏داند بلكه سنت و عبادت مى‏شمارد.
 
مهم‏ترین هدف ازدواج
ازدواج، در زندگى جوان، سرآغاز استقلال و زندگى و هدف بزرگ آن است. همین انگیزه جوان و نوجوان را به تلاش و جدیت وا مى‏دارد، درس مى‏خواند تا مدرك بگیرد و شغل و درآمدى تهیه كند، منزل و فرش و لوازم زندگى فراهم سازد و در نهایت عروسى كند. كار و هنر مى‏آموزد تا شغل و درآمد پیدا كند، آن گاه ازدواج نماید. ولى خود ازدواج نیز بى‏هدف نخواهد بود. در بین حوادث دوران زندگى، ازدواج از ارزش و اهمیت ویژه‏اى برخوردار است و براى انسان سرنوشت ساز خواهد بود. باید هدف ازدواج را شناخت و حساب شده و دقیق وارد عمل شد.
ازدواج فواید و منافع متعددى دارد كه هریك از آنها مى‏تواند محرك و انگیزه باشد.مانند: لذت‏جویى و ارضاى غریزه شهوت جنسى، سر و سامان دادن به زندگى و كسب استقلال،تولید فرزند و ابقاى نسل، تهیه مونس و یار و مددكار و محرم راز و دل‏سوز مهربان وشریك در زندگى. هریك از این امور مى‏تواند انگیزه ازدواج باشد. از آثار و نتایج دیگر نیز نباید غفلت كرد، اما عامل غریزه شهوت بزرگ‏ترین نقش را ایفا مى‏كند و منافع را تحت‏الشعاع قرارمى‏دهد، اسلام نیز همه این نتایج و منافع را تأیید مى‏كند حتى لذت‏جویى و ارضاىغریزه شهوت. اسلام دین فطرى است و احكام و قوانینش از فطرت و آفرینش ویژه انسان مایه مى‏گیرد، آفرینش ویژه انسان چنان است كه طبعاً به ازدواج و ارضاى غریزه جنسى نیاز دارد. اسلام نه تنها این خواسته طبیعى را نهى نكرده، بلكه آن را از طریق مشروع تأكید و تشویق هم نموده حتى آن را عبادت مى‏داند.
هدفِ انسان دین‏دار و با ایمان، در ازدواج، از اهداف حیوانى برتر و بالاتر خواهد بود و به صورت امرى مقدس كه در حصول تقوا و تقرب الى اللّه‏ كمك خواهدكرد، جلوه‏گر خواهد شد. آدم مۆمن بدین منظور ازدواج مى‏كند كه به سنت پیامبر اكرم عمل نماید و با یك وسیله مشروع نیاز غریزه جنسى را تأمین كند و خویشتن را از گناه وانحراف مصون بدارد
ولى از آن جا كه اسلام انسان را موجودى برگزیده و عالى مى‏شناسد كه براى تمتعات حیوانى آفریده نشده بلكه براى هدفى عالى‏تر یعنى تهذیب و تزكیه و پرورش و تكمیل نفس و نیل به مقام شامخ قرب الهى، آفریده شده است، از او مى‏خواهد كه به دنیا دلبسته نباشد و در تمام حركات و افعال و افكار حتى خوردن و آشامیدن و خوابیدن و ازدواج كردن، از تعقیب این هدف عالى غفلت ننماید، دنیا را به عنوان مزرعه آخرت بشناسد و ازهمه اعمال براى حیات اخروى توشه بگیرد.
بنابراین، هدفِ انسان دین‏دار و با ایمان، در ازدواج، از اهداف حیوانى برتر و بالاتر خواهد بود و به صورت امرى مقدس كه در حصول تقوا و تقرب الى اللّه‏ كمك خواهدكرد، جلوه‏گر خواهد شد. آدم مۆمن بدین منظور ازدواج مى‏كند كه به سنت پیامبر اكرم عمل نماید و با یك وسیله مشروع نیاز غریزه جنسى را تأمین كند و خویشتن را از گناه وانحراف مصون بدارد و با تولید و پرورش فرزندانى صالح و نیكوكار، زمین را ازگویندگان كلمه توحید و انسان‏هاى برجسته سنگین سازد و باقیات الصالحاتى برجاى بگذارد.
ازدواج
ازدواج مى‏كند تا در كانون گرم خانواده آرامش و سكونت یابد و با دلى فارغ، به انجام وظیفه مشغول باشد، و در پیمودن صراط مستقیم تكامل و سیر و سلوك الى اللّه‏ از همسر موافق و با ایمانش مدد بگیرد، زیرا تهذیب و تزكیه و پرورش نفس و انجام وظایف شرعى كارى است بس دشوار كه نیاز به مددكار دارد و بهترین فردى كه مى‏تواند در این راه كمك كندهمسر دین‏دار و موافق است؛ همسرى كه او را به كارهاى نیك و انجام فرایض و مستحبات تحریص و ترغیب كند و از انحراف و گناه مصون بدارد. همسر از اهمیت ویژه‏اى برخورداراست، اگر خوب و پرهیزكار باشد همسرش را به خوبى و سعادت هدایت مى‏كند و اگر بد باشداو را به وادى انحراف و دوزخ خواهد كشید.
به همین جهت امیرالمۆمنین علیه‏السلام در پاسخ پیامبر گرامى اسلام كه در بامدادِ شب زفاف از احوال حضرت زهراعلیهاالسلام جویا شد و فرمود: «اى على، همسرت را چگونه یافتى؟» گفت: «زهرا بهترین كمك براى اطاعت از خداست.»
امیرالمۆمنین در این جمله كوتاه ارزش یك زن را بیان داشت و هدف ازدواج را نیز روشن ساخت. از مال و جمال و خانه‏دارى و شوهردارى و اداره منزل صحبت نكرد بلكه فرمود: زهرا بهترین كمك براى انجام وظیفه و اطاعت از خداست.
این همه از فواید ازدواج گفتیم،حالا ممکن است برخی از شما جوانان بگویید که همه ی این موارد را قبول دارید اما به خاطر برخی موانع نمی توانید ازوداج کنید، در مقالات بعد با ما باشید تا در خصوص موانع و راه های غلبه بر آنها نیز با هم صحبت کنیم.

توسط : مشاورفا  در تاریخ : 6-06-1394, 11:43   بازدیدها : 846   
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .